Youtube se približava klasičnim društvenim mrežama

Nova Youtube aplikacija uskoro će nuditi nešto što smo do sada viđali samo u aplikacijama za dopisivanje – mogućnost da dijelite video sa 30 prijatelja i istovremeno ga komentarisati u chatu. Smatraju da će to omogućiti jednostavnije, brže i zabavnije dijeljenje videa na pametnom telefonu, kako stoji na službenom blogu Youtube-a te su dodali kako opcija dijeljenja videa preko preko drugih aplikacija i dalje ostaje dostupna.

Ova je opcija je testnoj grupi korisnika predstavljena još sredinom prošle godine, a sada bi trebala postati dostupna cijelom svijetu, piše zimo.co. Naime, kompanija Youtube je dosla do zaključka kako se videa sa njihovog servisa masovno dijele po aplikacijama za dopisivanje te su „dio kolača“  željeli zadržati i za sebe.

Osim stvaranja grupa,komentiranja i dijeljenja, u Youtube-u  spremaju novosti poput zajedničkog gledanja videa, čime žele korisnicima pružiti mogućnost da u stvarnom vremenu komentiraju događanje u videu, odnosno na ekranu njihovog pametnog telefona. Nova opcija  je veoma jednostavna za korištenje, što će privući korisnike, no upitno je koliko ih želi koristiti još jednu aplikaciju za dopisivanje, pa makar ona bila i unutar druge aplikacije.